Over ons

Monika is een energieke, betrokken en besluitvaardige adviseur en programmamanager. Haar motivatie vindt zij in het creëren en maken van projecten, gedreven door uitdaging, visie en een "getting things done" mentaliteit.

Drive, passie en ondernemerschap

Haar achtergrond als ontwerpend architecte past ze toe in haar huidige opdrachten binnen de bouw, infra- en energiesector, waardoor creatieve, out of the box oplossingen ontstaan op een vraag of situatie. Haar ervaring binnen verschillende sectoren en in verschillende functies zorgt voor kruisbestuiving die zich manifesteert in de wijze van aanpak, advies en  besturing van een project.

Haar drive, passie en ondernemerschap hebben ertoe geleid dat zij in 2016 voor zichzelf is begonnen onder de naam Manios Consultancy. Voor haar opdrachten werkt zij samen met meerdere zelfstandigen uit de energie- en infra sector, maar ook met bedrijven als Aratis, BT Geoconsult, Beeker High Voltage Consultancy en WB de Ruimte.

Achtergrond

Monika is geboren in Polen maar opgegroeid in Nederland. Tijdens haar studie aan de TU Delft kreeg zij op basis van haar sportprestaties een beurs aangeboden aan de University of Miami waar zij haar scholing als Architect voltooide.

Ze begon haar carrière bij het gerenommeerde architectenbureau Arquitectonica in Miami, waar zij als ontwerpend architecte meerdere complexe gebouwen heeft gerealiseerd. Ze verhuisde in 2005 terug naar Nederland om haar carrière in de topsport verder voort te zetten. Dit deed ze naast haar werk als architecte. Haar topsportmentaliteit is niet voor niets één van haar belangrijkste kwaliteiten.

In 2009 maakte Monika de overstap naar de infrastructuur sector. Bij BT Geoconsult en Arcadis heeft zij voor vele grote opdrachtgevers projecten binnen de hoogspanning, windenergie en buisleidingen sector gedaan. Naast  haar werk is Monika nog altijd actief in verschillende roei- en watersporten, zowel als sporter als coach.

Ervaring

 • Eigenaar, Programma Executive, Programmamanager
  Manios Consultancy
  2016 – heden
 • Programma- en projectmanager, Adviseur
  Arcadis & BT Geoconsult
  2009 – 2016
 • Architect en projectmanager
  Arquitectonica, Lijm & Cultuur en KOW
  2002 – 2009
 • Opleiding Architectuur
  TU Delft & University of Miami
  1997 – 2002